"Енергоремонт Холдинг" ще отправи търгово предложение към акционери на "Енергоремонт Бобов Дол"

Софийският "Енергоремонт Холдинг" (ERH) планира да отправи търгово предложение към останалите акционери на "Енергоремонт Бобов Дол" АД-Големо село. Предложението е при цена от 20 лв. за акция, съобщиха от БФБ-София.


Броят на акциите, притежание на предложителя (пряко и чрез свързани лица) е 49 433, или 49.99% от капитала. Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 49 435, като срок на предложението ще е 28 дни от датата на публикуване в два централни ежедневника.


За инвестиционен посредник е избран ИП "Първа Финансова Брокерска Къща" ООД. Енергоремонт Бобов дол отчете 5.585 млн. лв. нетни приходи от продажби за изминалата 2006 г. Нетната печалба за изминалата година възлиза на 14 хил. лв., спрямо 12 хил. лв. за 2005 г.
Предметът на дейност на дружеството включва основни и аварийни ремонти на електроцентрали и свързаните с тях строително-монтажни работи, производство на резервни части и оборудване и ремонт на ЖП транспорт. Основният капитал на "Енергоремонт Бобов дол" е 2.373 млн. лв., разпределен в 98 хил. акции, всяка от тях по номинал от 24 лв.


От своя страна "Енергоремонт Холдинг" има печалба за 2006 година в размер на 2.14 млн. лв. според неконсолидирания отчет. Дружестото вече обяви, че планира да разпредели близо 140 хил. лв. ще бъдат разпределени за дивидент, което прави 0.40 лв. на акция. Допълнително сегашният капитал от 3.49 млн. лв. ще бъде увеличен двойно с издаването на още толкова нови акции. Всеки акционер ще получи за една стара по още една нова акция. Увеличението ще стане със средства на холдинга, които надвишават задължителните по закон суми в резервните фондове.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Boshko
  *****
  Разстроено

  "Допълнително сегашният капитал от 3.49 млн. лв. ще бъде увеличен двойно с издаването на още толкова нови акции. Всеки акционер ще получи за една стара по още една нова акция."

  Май сте допуснали грешка. Беше взето решение капитала да се увеличи 11 пъти, а не 2, както сте написали.
  За справка: http://www.bse-sofia.bg/emitent_news.php?ID=39482

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK