"Пиринхарт" АД спря процедурата за увеличение на капитала си

Съветът на директорите на разложкото дружество "Пиринхарт" АД (PIRH) е взел решение за временно спиране процедурата по увеличаване на капитала на компанията. Причината за това е изискането на КФН за одобрение на проспект за първично публично предлагане на 1 318 670 безналични акции, съобщиха от БФБ-София.


В средата на май тази година Общото събрание на акционерите на "Пиринхарт" взе решение за увеличение на капитала на дружеството от 659 335 лв. на 1 978 005 лв.


Увеличението трябваше да се извърши чрез издаването на 659 335 права, всяко от които да дава право за записване на две нови акции от новата емисия с номинална стойност 1.00 лв.
Борсовият член, който бе избран да обслужва увеличението на капитала е "Булброкърс" АД.


За първото тримесечие на 2007 г. Пиринхарт отчете загуба от 764 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 228 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано. Последната сделка по позицията е от вчера, когато минаха 47 акции при средна цена от 6.52 лв. за брой.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK