"Феър Плей Пропъртис" ще строи вилно селище в Паничище

Вилното селище в рилския курорт трябва да бъде завършено за три години

Вилното селище в рилския курорт трябва да бъде завършено за три годиниДружеството със специална инвестиционна цел "Феър плей пропъртис" започва строеж на ново вилно селище в рилския курорт Паничище, съобщиха от община Сапарева баня. Фондът за имоти е спечелил търг за продажбата на 25 дка, като е платил 3 млн. лв. Столичните предприемачи са се задължили да изградят една трета от вътрешната ВиК-мрежа на курорта.


Селището трябва да бъде завършено за три години. Инвестицията е на стойност 50 млн. лв. На търг се предлагат 36 от общо 40 имота в курорта. Община Сапарева баня задължава инвеститорите да застроят терена в определен срок. В противен случай земята подлежи на връщане.


"ФеърПлей Пропъртис" притежава най-високия пазарен дял в размер на 25.5% от общите активи на инвестиращите в недвижими имоти без земеделска АДСИЦ в България (по данни на Комисия за финансов надзор към края на трето тримесечие на 2006 г.). Ръководството на дружеството счита, че вероятния обем инвестиции през следващите две години ще достигне 100 млн. лв.
Приходи от продажби и наеми в размер на 53.2 млн. лв. за 2007 и 60.6 млн. лв. за 2008 г. прогнозира "ФеърПлей Пропъртис". Очаква се те да генерират 11,8 млн. лв. печалба през 2007 г. и 16,5 млн. лв. през 2008 г. Дружеството възнамерява да разпредели по 0.21 лв. дивидент на акция за 2007 г. или общо 10.6 млн. лв., а за 2008 г. дивидентите да достигнат 0.30 лв. на акция или 14.9 млн. лв. общо. Годишните резултати за 2006г. отчитат, че "ФеърПлей Пропъртис" АДСИЦ е инвестирало 63 млн. лв. без ДДС за една година от своето съществуване и е сключило договори за продажби на стойност 15 млн. лв. без ДДС.


Постъпленията от продажби достигат 7.7 млн. лв. без ДДС към края на 2006 г., а проектът "Санта Марина", в който основен инвеститор е "ФеърПлей Пропъртис", спечели наградата "Сграда на годината 2006" в категорията "Ваканционни комплекси".


Дружеството получи лиценз от Комисията за финансов надзор на 1 февруари 2006 г., след което извърши три последователни увеличения на акционерния капитал до 50.7 млн. лв., а нетната стойност на активите му по баланс достигна 51.8 млн. лв. "ФеърПлей Пропъртис" е листвано на БФБ-София, на 17 февруари 2006 г. Основен акционер в дружеството е "ФеърПлей Интернешънъл" АД със 74% дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (6 пенсионни, 8 договорни фонда и инвестиционни дружества) над 100 физически лица и юридически лица, дребни инвеститори.


Днес по позицията минаха 600 книжа на дружеството при средна цена от 1.91 лева за акция, което е спад от 0.5 спрямо последната сделка от вчера.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Бат'Киро
  *****
  Неутрално

  Мамицата ви мутренска, няма ли да оставите поне един квадрат без бетон?

 2. 2 Профил на Стига толкова бетон
  *****
  Неутрално

  http://savestrandja.ludost.net/

  Пък след седмица-две е време да започнеме кампания за спасяването на Рила, защото мутрите на нищо не прощават

 3. 3 Профил на тошо
  *****
  Неутрално

  а останалите 2/3 водопровод кой ще ги изгради? Данъкоплатицте, демек бабите в селото, които и преди 10-тина години още бяха на воден режим?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK