Райфайзенбанк пуска кредитни карти със застраховка "Живот"

Райфайзенбанк в сътрудничество със застрахователна компания "Уника Живот" дава възможност на притежателите на националната кредитна карта "Райкарт" и "Райкарт+Дир.бг" да сключат застраховка "Живот", съобщават от финансовата институция. Застраховката дава допълнителна сигурност, че при неблагоприятни събития задълженията на клиентите по кредитната карта ще бъдат покрити от застрахователя.


Рисковете, които застраховката покрива, са смърт на застрахования, причинена от заболяване или злополука, както и трайна неработоспособност над 50% вследствие на злополука. В такива случаи застрахователят покрива ползваната част от кредитния лимит на кредитната карта, а разликата до пълния размер на лимита се изплаща на законните наследници и/или на застрахования. Освен това дължимата от притежателите на "Райкарт", застрахователната премия по застраховката "Живот" ще се събира автоматично от кредитния лимит по картата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK