ЧЕЗ отлага мерките срещу мини "Бобов дол"

"ЧЕЗ България" няма да пристъпва засега към ограничаване на доставката на електрическа енергия към мини "Бобов дол" ЕАД, съобщиха от електроразпределителното дружество. На среща, която се е състояла вчера следобед, се е стигнало до споразумение за отлагане на мерките. Поради това ЧЕЗ няма да пристъпва към тях до 11 септември, уточняват от дружеството.


В средата на август от "ЧЕЗ България" обявиха, че ще ограничат и евентуално ще спрат подаването на електроенергия за мините, ако не се постигне споразумение за изплащането на задълженията на дружеството към ЧЕЗ. Към 31 юли дългът за електричество възлиза на 5.55 млн. лв, съобщи тогава ръководителят на компанията за България Любош Павлас. Тогава също така стана ясно, че общите задължения, които имат потребители - фирми и абонати, към "ЧЕЗ България", снабдяваща с електричество София, София-област и Плевен, към момента са 50 млн. лв. Само на територията на столицата несъбраните вземания са в размер на 13 млн. лв.На територията на София и София-област най-големите фирми - длъжници към ЧЕЗ, са около 20, които дължат общо около 11.5 млн. лв. Сред тях са три болници, ВИК дружества и тролейбусният транспорт.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK