Софтуерни разработчици се събират на конференция през октомври

На 1 и 2 октомври в международния изложбен център в София ще се проведе второто издание на специализираната конференция DevReach. Събитието е насочено специално за разработчиците на софтуер и се организира от софтуерните компании "Телерик" и "Кулов.нет". Целта на форума е да събере български и чужди специалисти в областта на едно място, за да сe обсъдят практическите приложения на най-новите "Майкрософт" технологии.


Партньори на събитието тази година ще са "Майкрософт", американските специализирани технически списания MSDN и aspnet.Pro, Международната асоциация на разработчиците на Microsoft.net и "Плесио". Тазгодишното издание на конференцията се очаква да привлече близо 400 участници. Около 10% от тях са чуждестранни гости, като най-много представители има от Турция, Великобритания и Португалия. През миналата година участниците в събитието са били 250. Освен това тази година е увеличен и броят на лекторите, като сред тях са регионалният директор на "Майкрософт" за Калифорния Тим Хъкъби, Дино Еспозито, който е автор на рубриката Cutting Edge в списанието MSDN и др. Конференцията ще се състои от 4 сесии с различна насоченост, които ще протичат паралелно. Целта е да се покрият възможно най-широк кръг от актуални теми и да се даде възможност на участниците да избират най-интересната за тях лекция.


Амбицията на организаторите е да превърнат ежегодната конференция DevReach в най-влиятелното събитие в бранша за региона. Целта е чрез нея България да се превърне в център за индустрията в региона.


"Телерик" е една от водещите български компании, която разработва и продава компоненти за потребителски интерфейси и софтуерни модули за .net платформата на "Майкрософт". Компанията е сертифициран златен партньор на "Майкрософт", технологичен партньор на "Борланд" и членува в Консорциума на производителите на софтуерни компоненти. "Кулов.нет" участва и поддържа събития, свързани със софтуерната разработка в България и региона.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK