"Холдинг Варна А" ще набира 49.5 млн. лв.

"Холдинг Варна А" ще увеличава капитала си от 1 млн. лв. на 2.1 млн. лв. Управителният съвет на холдинга е взел това решение на заседанието си на 12 септември, сочи съобщение на Българската фондова борса.


Компанията възнамерява да издаде 1.1 млн. нови акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 45 лв. Интересното е, че тази цена е над пазарната от в четвъртък - 43.31 лв. Увеличението ще е успешно само ако бъдат записани половината нови акции, или 550 хил. книжа, а ако всичките нови книжа бъдат записани и платени, холдингът ще набере 49.5 млн. лв. За целта на увеличението ще бъдат издадени 1 млн. права, като всеки 10 права дават възможност да се запишат 11 нови акции. Увеличението ще се обслужва от Централна кооперативна банка.


В четвртък акциите на компанията затвориха под определената емисионна стойност на новите акции на 43.31 лв. за лот при 291 изтъргувани книжа. Книжата поевтиняха през деня с 0.79%. Цената на позицията в края на юли стигна рекордни нива от 52.95 лв. след като май и юни се движеше на нива от 34 - 40 лв.
"Холдинг Варна А" отчете консолидирани приходи от 2.4 млн. лв. за второто тримесечие и нетна печалба от 700 хил. лв. според консолидирания отчете за второто тримесечие, представен на Българската фондова борса. За сравнение - резултатите на компанията за предходния период са възлизали на 3.9 млн. лв. приходи и 1.5 млн. лв. нетна печалба.


Според отчета холдингът има участие 4% в капитала на "Св. св. Константин и Елена", 38% от "Елпромтермо - Балчик", както и 3% от капитала на Кораборемонтен завод "Одесос".


Холдингът притежава и 87% от "Камчия" АД, 50% от "Електротерм" АД и по 95% от "Орел Разград" и "Реал финанс асет мениджмънт", по данните от неконсолидирания отчет за полугодието, представен на борсата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK