"Спарки Елтос" с два златни медала в Пловдив

винтоверт BVR 64E

винтоверт BVR 64EПроизводителят на електроинструменти "Спарки Елтос" (ELTOS) беше награден с два златни медала на Международния технически панаир гр. Пловдив, съобщиха от БФБ - София
Експонатите, които спечелиха златен медал и диплома са продукти, които се отнасят към гамата от произвежданите от завода електроинструменти, като наградените модели са къртач K 306E и фамилията винтоверти с модели BVR 64E и модификации BVR 62E и BVR 66E .
"Спарки Елтос" е лидер по продажби на електроинструменти в България с дял от около 20%, но основната част от приходите му се формира от продажба при износ. Продукцията на предприятието се реализира чрез дилъри и дистрибутори на едро.


Kомпанията има изградена мрежа от сервизи за гаранционно и следгаранционно поддържане и обслужване. Основният тласък за развитието на ловешкия завод "Елтос" идва след покупката му от германската "Спарки" през 1996 г. Основни конкуренти на ловешкото дружество са световноизвестни компании като AEG, Blask&Decker, Bosh, SKIL, както вносители на електроинструменти от Китай и другите азиатски страни. Продуктовата гама на компанията обхваща над 100 типа изделия и модификации, в това число бормашини с различен габарит, фрези, ножов трион, циркулярни триони, перфоратори шлифовалки, полирмашини и други. При някои от продуктите има затворен цикъл на производство.


Печалбата на Спарки Елтос за първите 6 месеца на 2007 г. е 3.059 млн. лв., спрямо 72 хил. лв. за същия период на 2006 г.,
Отбелязаното увеличение се дължи на по-големия ръст на продажбите при професионалните електроинструменти, където нормата на печалба е по-голяма. Нетните приходи от продажби са се увеличили с 11.5%, и са в размер на 25.027 млн. лв.
"Спарки България" е основен акционер в "Спарки Елтос" със 75% от капитала, а останалите 25% са свободно търгуеми. През лятото дружеството направи сплит. Емисията от увеличението на "Спарки Елтос" е 12 000 000 акции с номинал един лев е издадена в резултат на увеличението на капитала на дружеството от 2 на 14 млн. лв. със собствени средства.


Новите акции на дружеството започнаха да се търгуват на борсата от 17 август. Увеличението на капитала бе една от причините книжата на компанията да преминат за търговия в по-горен сегмент на борсата.


"Спарки Елтос" планира ново увеличение на капитала, но този път с права, от което дружеството очаква да набере 44.8 млн. лв.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах