"Св. Константин и Елена" увеличава капитала на дъщерното си "Гранат"

Дружеството експлоатира общо 10 хотела с близо 2200 легла в курорта.

Дружеството експлоатира общо 10 хотела с близо 2200 легла в курорта.Туристическия холдинг "Св. Константин и Елена Холдинг" АД-Варна (SKELN) увеличава капитала на дъщерното си дружество "Гранат" ЕООД от 2 млн. лв. на 3 100 000 лв. чрез издаване на нови 22 000 дружествени дяла, всеки с номинал 50 лева, съобщиха от БФБ - София.


Управителният съвет на холдинга предвижда капиталът да се увеличава с непарична вноска в размер на 1 100 000 лева, която е внесена от "Св. Св. Константин и Елена Холдинг" АД-Варна в качеството му на едноличен собственик на капитала на "Гранат" ЕООД.


Холдингът притежава изцяло четири дружества, а в други три владее четвърт от капитала. Освен "Гранат" "Св. Константин и Елена холдинг" контролира още "Аладжио", "Бългериън голф Съсайати" и "Янтар". По 25 на сто притежава в "Глория турс", "Бор тур инвестмънт" и "ВКХ х.к-с Росица".
Съвместно с тях експлоатира общо 10 хотела с близо 2200 легла в курорта Св. Константин. Това са 4-звездния "Азалия", както и 3- и 2-звездните "Глория", "Бор", "Росица","Русалка", "Геолог", "Емона" и "Нарцис".


Днес на борсата бяха изтъргувани 651 акции на средна цена от 43.17 лв. за брой.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK