"Синема сити" ще отвори по три мултиплекса в България и Румъния

"Синема сити интернешънъл" (CCI), която е част от израелския оператор ITIT, планира да отвори шест мултиплекса в България и Румъния през следващите три години, съобщи агенция SeeNews. Мултиплексите ще бъдат отворени в обекти на полската "Глобъл трейд сентър" (GTC), която по-рано тази година обяви, че ще разширява инвестициите си в Централна и Източна Европа, като една от страните е България.


Съгласно плановете CCI ще отвори три мултиплекса в България, които ще бъдат разположени в търговските центрове на GTC в Стара Загора, Варна и Бургас, посочи директорът за връзки с обществеността на "Синема сити интернешънъл" Йоана Котловска. Останалите три мултиплекса на израелската компания ще са в румънските градове - Арад, Галати и Бистрица, посочи още Котловска. От компанията не посочиха стойността на заплануваните инвестиции. България и Румъния са основните приоритети за развитие на "Синема сити" и тези нови проекти са част от стратегията ни, каза изпълнителният директор на компанията Мош Грайдингер. След приемането на България и Румъния в Европейския съюз през януари двете страни се радват на засилен инвеститорски интерес.


"Синема сити интернешънъл" развива верига кина с марката "Синема сити" в Чехия, Унгария и България. Компанията е изключителен представител на IMAX технологията за триизмерни прожекции в Централна и Източна Европа. През 2007 г. "Синема сити" планира да отвори около 25 мултиплекс кина, от които 21 кина на вече съществуващи пазари. В България компанията притежава мултиплекса "Синема сити" с 12 киносалона в "Мол София", както и триизмерното IMAX. "Синема сити" е и един от основните инвеститори в проекта "Мол Пловдив", който ще бъде завършен през 2008 г. Чистата печалба на компанията за първата половина на годината отчете ръст от 21.8% до 9.5 млн. евро.


"Глоуб трейд сентър" инвестира в девет страни от Централна и Източна Европа. Това са Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватия, България, Словакия и Украйна. Вложенията й са в офис площи, търговски центрове и жилищни комплекси. Първият проект на GT е "Галерия Варна", а вторият - в Стара Загора.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK