Земеделското министерство купува компютри

Поръчката е за около 500 хил. лв.

Министерството на земеделието и продоволствието обяви обществена поръчка за доставката на нови персонални и преносими компютри и сървъри. Обявлението е публикувано в електронния регистър на обществените поръчки. Поръчката включва 200 броя персонални компютри с монитори, 47 преносими компютри, един сървър и др.


Прогнозаната стойност на доставката е около 500 хил. лв., а средствата се осигуряват от бюджета на ведомството. Доставката е необходимо да бъде направена най-късно до края на март догодина.


Вече тече набирането на офертите на кандидатите, които искат да се включат в процедурата за избор на изпълнител. Гаранцията за участие е определена на 5 хил. лв. До участие в конкурса ще бъдат допуснати както български, така и чуждестранни кандидати. Те обаче ще трябва да докажат икономическата, техническата и финансовата си възможност да изпълнят поръчката. За целта от всеки кандидат се изисква да представи копие от годишния баланс и информация за общия оборот и направените доставки от 2004 г. насам.
От ведомството изискват още списък на основните договори за доставки на компютърна техника за последните 3 години, включително стойностите, датите и възложителите, придружен от препоръки за добро изпълнение. Изискването на ведомството е участниците да докажат, че имат общ оборот през последните три години от най-малко 2 млн. лв. и да са с положителен финансов резултат за този период.


Важно условие за участие е кандидатите да имат актуален сертификат за качество ISO 9001:2000 за доставка и сервиз на ИТ техника. Изисква се и развита сервизна мрежа в София. От значение ще са и собствените или наети технически лица, които участникът ще използва за извършване на доставката.


Срокът, до който ще се приемат офертите, изтича на 26 ноември. Това е и последната дата, до която ще се продават документите, необходими за участие. Всички получени оферти ще бъдат отворени на 27 ноември. Договорът ще бъде предложен на компанията, представила икономически най-изгодната оферта. Спечелилата компания трябва да внесе при подписването на договора 5% от стойността му като гаранция за неговото изпълнение.
-----------------


Ведомството на Нихат Кабил обяви и обществена поръчка за изработката на филм, разясняващ "Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.". Проектът е във връзка с изпълнението на работната програма за 2007 г. на Комуникационната стратегия на България за ЕС. Филмът ще е разделен на епизоди и ще се разпространява на диск чрез национален всекидневник. Проектът се финансира от бюджета на министерството. Процедурата е отворена до 2 ноември. Гаранцията за участие е 900 лв. Поръчката трябва да се изпълни до края на тази година.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK