Вторичната търговия с облигациите на "Хелт енд Уелнес" започва в сряда

Вторичната търговия с облигациите на "Хелт енд Уелнес" започва в сряда

© ДневникВтората емисия облигации на дружеството със специална инвестиционна цел "Хелт енд Уелнес" ще се търгува на борсата на 17 октомври. Емисията е в размер на 15 000 000 евро, разпределен в 15 000 обикновени, обезпечени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка, съобщиха от БФБ - София.


Борсовият код на емисията е BHWELL2, а матуритетът – 2 години. Купонът е фиксиран на 7.75% на година. Лихвата ще се плаща на 6 месеца с фиксирана дата. Главницата ще бъде изплатена еднократно при падежа на емисията.


Дълговата емисия беше издадена на 15 май, а от идната седмица се качва за вторична търговия на борсата. Това е втората поредна емисия облигации на "Хелт енд Уелнес".
Първите дългови книжа са на стойност 7 млн. евро и са с падеж на 1 февруари 2012 г., но емисията има опция, според която книжата могат да бъдат изкупени обратно. Лихвените плащания са на шест месеца, а доходността е 7.75% на година. Според информация от Българската фондова борса облигациите са обезпечени с ипотека върху два недвижими имота на дружеството в курорта Св. Константин и Елена с обща площ 24 хил. кв.м.


Дружеството набира тези средства за доплащане на покупната цена на два имота в курортния комплекс Св.Св. Константин и Елена, гр. Варна.


Основният капитал на компанията, в размер на 975 хил. лв., е разпределен в 97 500 обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, всяка с номинална стойност 10 лв., като книжата на "Хелт енд уелнес" се търгуват на БФБ -София от 28 февруари тази година.


Дружеството не е сред най-ликвидните на борсата. Последната сделка по позицията е от 2 октомври, когато минаха 6 акции на цена от 10 лв. за брой.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK