Две апетитни правителствени станции излизат на пазара

Базите в Св. Константин и Елена и във Велинград ще бъдат отдавани под наем

Петко Николов, управител на  „Паркам холидайс” (в средата), и Георги Гайдов (вляво) участваха във вчерашната тръжна процедура за станцията на властта в Приморско

© Дневник

Петко Николов, управител на „Паркам холидайс” (в средата), и Георги Гайдов (вляво) участваха във вчерашната тръжна процедура за станцията на властта в ПриморскоМинистерството на държавната администрация подготвя две от най-атрактивните си за инвестиции бази – в курортите Св. Константин и Елена и във Велинград, за отдаване под наем. Това съобщи във вторник пред "Дневник" министърът на администрацията Николай Василев. В момента тече оценка на имотите, за да бъде преценена при каква цена ще започне търгът за отдаване под наем на станциите.


През последните две години министерството на държавната администрация започна да отдава под наем почивните бази. До този момент договори с частни компании са сключени за базите в Боровец, Банско и Нареченски бани. Според министър Василев ползите от това са милиони левове, а в същото време са спестени разходи по подържането на станциите.
Бургаската компания "Паркам холидайс" спечели вчера търга за отдаване на базата на властта в Приморско. Процедурата беше спечелена при предложен месечен наем от 14 хил. лв. на месец. В тръжната процедура, организирана от министерството на държавната администрация, участва още пазарджишката фирма ЕТ "Георги Гайдов". Наддаването започна при начална цена от 4 хил. лева без ДДС, но завърши за пет минути, след като от "Паркам холидайс" предложи 14 хил. лв.


Базата ще бъде отдадена под наем за срок от 10 години. "Паркам холидайс" има ангажимент да направи инвестиции за 30 хил. лв. в следващите 5 години. Според управителя на компанията Петко Николов обаче е нужно да се вложат близо 140 хил. лв. в станцията.
Изискванията към кандидатите, които бяха посочени в тръжната документация, са те да бъдат търговски дружества с основна дейност хотелиерство и ресторантьорство, да притежават обекти с леглови фонд над 100 легла през последните 2 години и да имат приходи от основна дейност хотелиерство и ресторантьорство не по-малко от 750 хил. лева през последните 2 години.


Управителят на компанията Петко Николов по неофициална информация има хотели в Приморско и в Китен. Той има собственост в още четири компании – "Китен бийч холидей", "Холидей ин България", "Глобус" и в земеделска кооперация "Зодиак-777".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK