Военните заводи "Аркус" ще обновяват производството

Лясковските военни заводи "Аркус" емитираха корпоративни облигации за обща сума от 20 млн. долара, съобщиха от мениджъра по емисията инвестиционния посредник "Карол". Облигационният заем е със срок до падежа от 36 месеца и лихвени плащания на всеки 6 месеца. Ценните книжа с фиксирана доходност ще носят лихва от 8.25% на година.


Към момента това е най-голямата активна емисия облигации в долари, поясняват от "Карол". Набраните средства от облигационния заем ще бъдат използвани за рефинансиране на банкови задължения на дружеството, както и за технологично обновление на неговото производство.


Дейността на "Аркус" включва производство, маркетинг и реализация на специална продукция за военната промишленост, гражданското производство, машини и компоненти за машиностроенето, инструментална екипировка, нестандартно оборудване и ремонт и резервни части за автомобили. "Аркус" е основна част от българския военнопромишлен комплекс и е специализиран в производството основно на учебни и бойни, механични и електромеханичнивзриватели с челно, контактно и неконтактно действие, леко стрелково оръжие, гранати, мини, ротационни детайли и патронници.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Любчо
  *****
  Неутрално

  Качеството на продукцията на Българската оръженйна "промишленост" е ужасно. Нито Аркус, нито Арсенал не са достигнали в мисленето си и представите си дори до втората половина на 80 години на 20 век, та какво да говорим за 21 век. Благодарение на лошото качество, част от оръжията са опасни за използващите ги. Освен военни това са и цивилни лица използващи оръжейни продукти за самоотбрана или лов. Аз не бих закупил оръжие произведено в България. Вече не. Не бих закупил и от акциите им.

 2. 2 Профил на JOSE
  *****
  Гневно

  Ето ви нагледен пример за качеството на произведените в България оръжия.
  Пушката ми от Арсенал се взриви в лицето ми.

  http://www.jose.snimka.bg/album.php?album_id=183294

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 4. 4 Профил на Анонимен
  *****
  Гневно

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. 5 Профил на анонимен
  *****
  Любопитно

  ами моето мнение е че са добри оръжия имам пистолетите аркус 98.имам случей в които исках да видя пистолет АРКУС, НА момче от охраната на АРКУС,което е охрана на спецялна продукция,и то беше с МАКАРОВ.немога да си го обесня, ЗАЩО.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK