Печалбата на "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" изстреля акциите с близо 27%

Бившата фабрика за опаковки на "Булгартабак холдинг", специализирана в производството на етикети на цигари, опаковки и филтри "Пловдив - Юрий Гагарин БТ" (GAGBT) съобщи, че счетоводната печалба на дружеството към 30.09.2007 година е 6.650 млн. лева. За сравнение – година по-рано показателят беше в размер малко над 700 хил. лева.


Новината активизира борсовата търговия. До момента на горния сегмент на Неофициален пазар на БФБ-София минаха 2 542 акции при средна цена от 99.98 лв. за брой. Максималната цена достигна 111.75 лева, а минималната – 86.0 лева.


Тъй като промяната в играта се изчислява на база последна цена от вчера, дружеството до момента бележи ръст от 26.74 на сто.
Цена от 109 лева от последната сделка до момента е абсолютен рекорд за компанията. Предишният рекорд беше отбелязан на 12 октомври, когато минаха сделки при цена от 91.32 лева за акция. Паралелно с това подобен оборот не е имало от края на юли.


Финансовият отчет на дружеството към третото тримесечие на 2007 год. ще бъде представен през следващите дни, но вероятно печалбата се дължи и на продажбата на имот, представляващ идеални части от дворно място с площ от 132 156 кв.м., намиращо се северната индустриална зона на град Пловдив.


Фабриката, която беше продадена в началото на октомври 2006 г. на дружество на кипърска офшорка - "Баранко" ЕООД, се занимава основно с производството на многоцветни етикети и опаковки от хартия и картон за цигарената, хранителната, козметичната и фармацевтичната промишленост.


Дружеството реализира около 80% от приходите си основно от продажби на дружества от групата на "Булгартабак". В края на миналата година фабриката сключи тригодишни договори с четирите цигарени фабрики на "Булгартабак холдинг" - "Благоевград БТ", "Пловдив БТ", "София БТ" и "Стара Загора БТ", за доставка на печатни материали и филтрови пръчки.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK