"Идеал Стандард интернешънъл" поема бизнеса за бани на "Американ Стандард"

Компанията планира инвестиции в размер на 2-3 млн. долара в България през следващата година

Бизнесът с продукти за бани и кухни на "Американ Стандард" ще се осъществява от "Идеал Стандард интернешънъл" (Ideal Standart Internasional). Във вторник новоучредената "Идеал Стандард интернешънъл" беше представена по време на пресконференция от Красимир Копчев, изпълнителен директор на "Идеал Стандард - Видима", и Елица Цанева, "Идеал Стандард България".


В края на изтеклия месец "Американ Стандард" обяви, че е финализирала сделката за продажбата на бизнеса си за бани и кухни на фондове, управлявани от инвестиционната компания Bain Capital Partners LLC. Цената на сделката е 1.745 млрд. долара, като в тази сума са включени корекциите при приключването на продажбата. У нас "Американ Стандард" притежаваше два завода в Севлиево - за санитарен фаянс и за арматура за баня.


Над 70% от санитарната арматура на европейския пазар се произвежда в Севлиево, каза Красимир Копчев. Тази година дружеството очаква 15 на сто ръст на продукцията. Над 300 са новоназначените работници и служители в "Идеал Стандард Видима" и "Идеал Стандард България" през 2007 г., каза още Копчев. Целта на дружеството за следващата година е увеличение на производителността на труда с 10 %. "Очакваните инвестиции през идната година са в размер на 2-3 млн. долара. Средствата ще бъдат вложени в технологично оборудване и повишаване на производителността на труда.
Няма да има съкращения на персонала в двата завода", увери Елица Цанева. В заводите в Севлиево е съсредоточен 1/3 от персонала на Ideal Standart Internasional за Европа, подчерта Цанева. Средната брутна работна заплата в двата завода е 850 лв.


"Идеал Стандард интернешънъл" е независима частна компания от 1 ноември. Централата й е в Брюксел. Компанията развива търговска дейност в над 30 страни в Европа, Близкия изток и Африка, Азия, Тихоокеанския регион и Централна и Южна Америка, като служителите й са над 18 хил. Представянето на новата компания в централна и Южна Америка е чрез джойнт венчър с името Incesa, 64% от които се притежават от "Идеал Стандард интернешънъл".


Продуктовото портфолио на компанията покрива всички аспекти на решенията за бани от дизайнерски изделия в санитарната керамика, обзавеждане, смесители и душове до високотехнологични уелнес системи за дома. Продуктите се продават с международните брандове Ideal Standard, Jado и American Standard, както и с търговските марки Armitage Shanks, Porcher, Ceramica Dolomite, Vidima и Incesa Standard.


"Идеал Стандард интернешънъл" е управлявана от борд на директори, в който влизат представители на Ideal Standard International и Bain Capital LLC. Основен акционер в "Идеал Стандард интернешънъл" е Bain Capital LLC.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на face_off
    face_off
    Рейтинг: 8 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK