Екоминистерството ще оценява влиянието на замърсения въздух върху горите

Държавната агенция по горите към Министерството на околната среда и водите обяви обществена поръчка за разработката на система за оценка и мониторинг на въздействието на замърсения въздух върху горските екосистеми. Обявлението е публикувано в електронния регистър на обществените поръчки. Проектът е свързан със задълженията на България по изпълнение на Международната кооперативна програма за оценка и мониторинг на въздействията на замърсения въздух върху горските екосистеми. Програмата е в рамките на Конвенцията за трансгранично замърсяване на въздуха на големи разстояния. Срокът за изпълнението му е определен на 14 месеца след избора на изпълнител.


В момента тече набирането на оферти на кандидатите за изпълнители. Гаранцията за участие в процедурата е 500 лв. По закон тази сума може да е най-много един процент от общата стойност на поръчката. Гаранция за изпълнение е определена на 5% от стойността на договора.


Всеки кандидат трябва да докаже икономическата, техническата и финансовата си възможност да изпълни поръчката. За целта от участниците се изисква да представят копие от годишния баланс и отчета за приходите и разходите за предходната година, банкова референция от обслужващата банка, че кандидатът е коректен клиент, списък на договори за изпълнение на други подобни поръчки през последните три години и т.н.


Срокът за подаване на офертите изтича на 17 декември. Това е и последната дата, до която ще се продават документите, необходими за участие. Всички получени предложения ще бъдат отворени на 18 декември. Договорът ще бъде предложен на компанията, отправила икономически най-изгодната оферта.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Потресен
  *****
  Любопитно

  Откога Държавната агенция по горите е към Министерството на околната среда и водите?!

 2. 2 Профил на Румен Лозанов
  *****
  Гневно

  За непросветените - Държавна агенция по горите е към Министерски съвет

 3. 3 Профил на Хм..
  *****
  Неутрално

  Ами май мястото на тази агенция наистина е към МОСВ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK