Френска хранителна компания ще си партнира с български конкурент

Френският птицекомбинат Duc обяви, че е придобил френския си конкурент Cobral и е установил джойнт венчър с българска фирма от бранша, обявиха международните информационни агенции. Сумата, за която Duc е придобила Cobral, възлиза на 1.8 млн. евро. Очаква се след сделката компанията да достигне годишна печалба 27 млн. евро, а продажбите да нараснат до 160 млн. евро за тази година.


В България Duc ще си партнира с местния птицекомбинат СВС 98. Френската група ще държи 40% в създадения джойнт венчър. Сделката по придобиването и установяването на джойнт венчър в България е част от стратегията на френската компания за диверсификация на портфейла.


СВС 98 има над 15-годишен опит на пазара на пилешки продукти в България. Основната й дейност е производство и дистрибуция на пресни и замразени продукти от българско пилешко месо. Компанията произвежда продуктите с марката "Пилето Росо". СВС 98 беше сред първите български компании, които започнаха през 1993 г. да продават продуктите си в новия тип опаковки, познати като тарелка, които вече са навлезли като масова практика. На българския пазар СВС 98 се конкурира основно с "Градус", "Поло комерс" и др.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK