"Алфа финанс" придобива 51% от македонски инвестиционен посредник

"Алфа финанс холдинг" АД и "Евро брокер" АД - Скопие постигнаха споразумение за стратегическо сътрудничество.


Споразумението предвижда "Алфа финанс холдинг" да придобие 51% от капитала на "Евро брокер". Досегашният собственик - Драган Лесич - ще си запази 49% от капитала и пълен контрол върху мениджмънта на дружеството. Бъдещият бизнес-модел предвижда сериозни инвестиции и ноу-хау с цел утвърждаване и развитие на "Евро Брокер" като водещ инвестиционен посредник на македонския пазар. Сделката ще бъде приключена през първото тримесечие на 2008 г.


"Алфа финанс холдинг" АД наскоро придоби 98,29% от капитала на "Интернационална приватна банка" АД – Скопие, чието ново име е "Капитал банка" АД.


"Алфа финанс холдинг" АД е класически финансов холдинг с три основни направления на дейност – финансови услуги, недвижими имоти и индустриални минерали. Групата работи активно в България и Югоизточна Европа.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK