Онлайн продажбите на Острова са нараснали с 54%

Онлайн продажбите във Великобритания са се увеличили до 46.6 млрд. паунда към края на 2007 г., което е повишение от 54% спрямо същия период на предходната година, съобщи Bloomberg.


Te формират 15% сто от общите разходи за покупки на дребно в страната, сочат представените данни на търговската организация Interactive Media in Retail Group (IMRG) и Capgemini. От агенцията компентират,че увеличаващият се дял на продажбите през интернет оказва натиск върху магазините.


През последното тримесечие на 2007 г. онлайн продажбите са достигнали рекордните 15.2 млрд. паунда, сочат още данните.
Жителите на Острова се се насочват към покупки в интернет заради удобството и по-добрите оферти, смятат анализаторите. Броят на купувачите през мрежата обаче намалява с 2.6% през декември, Месецът е ключов период за повечето търговски вериги според данни на Experian Group, което донякъде обяснява отлива.


През декември онлайн продажбите на електроника нарастват с 60% спрямо година по-рано, сочат данните на IMRG. Покупките на облекло през интернет са се увеличили с 28%, а тези на алкохолни напитки - с над 20%.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK