"Ти Би Ай асет мениджмънт"

Управляващото дружество "Ти Би Ай асет мениджмънт" е част от групата на Ти Би Ай, която предлага инвестиционни продукти и услуги за местни и международни индивидуални и институционални клиенти. Компанията за управление на активи предлага пет различни колективни инвестиционни схеми, чиито общи нетни активи възлизат на около 60 млн. лв. към края на миналата седмица. Фамилията фондове има около 7% пазарен дял сред българските фондове към края на 2007 г. и се нарежда на шеста позиция по активи.


Фондовете на "Ти Би Ай асет мениджмънт" покриват пълната палитра от рисков тип. Техните инвестиции са основно на българския фондов пазар, като дружеството хеджира риска с малък дял инвестиции зад граница в структурирани и дериватни продукти. Първият фонд на групата "Ти Би Ай евробонд" е от 2003 г. и е фокусиран в облигации. Другият нискорисков фонд на групата - "Ти Би Ай комфорт", инвестира основно в облигации, но държи и до 20% от портфейла си в акции.


Балансираните фондове на групата са "Ти Би Ай хармония" и "Ти Би Ай съкровище", които за момента устояват на вълната от обратни изкупувания и въпреки спада на Българската фондова борса продадените дялове на фондовете се увеличават към 25 януари. Компанията предлага "Ти Би Ай съкровища" като алтернатива на спестовния детски влог. Фондът обаче все още няма шестмесечна история и за момента не публикува постигнатата си доходност. Предлагането му започна през последното тримесечие на 2007 г.


Единственият рисков фонд на групата е "Ти Би Ай динамик", който е и най-голям за момента от фамилията. Той инвестира основно в акции на българския пазар и съответно пое от негативния тренд на Българската фондова борса. От началото на годината до края на миналата седмица нетните активи на фонда се понижават с около 15% при около 20% спад на основния борсов индекс SOFIX за същия период.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK