В първия ден от предлагането минаха 90 хил. права на "Рой Пропърти Фънд"

В първия ден от предлагането минаха 90 хил. права на "Рой Пропърти Фънд"


При шест сделки днес бяха пласирани 90 хил. права за увеличението на капитала на поредното дружество със специална инвестиционна цел – "Рой Пропърти Фънд".


Шестте сделки бяха от пакети по 15 хил., като цената на която минаха правата е 0.01 лв. за брой. Останалите 60 хил. права ще се предлагат на инвеститорите до 29 февруари, когато е и крайната дата за търговията с правата на дружеството със специална инвестиционна цел.


Днес започна и вторичната търговия с правата на "Рой Пропърти Фънд". Дружеството планира да насочи усилия в проучване и осигуряване на подходящ парцел за изграждане на селище от затворен тип в околностите на София с цел последващото му закупуване, регулиране и продажба.
Дружеството прави минималното задължително увеличение на капитала си от половин милион лв. на 650 хил. лева чрез издаване на 150 хил права. Съотношението между издадените права и една нова акция е 1 към 1. Присвоеният борсов код е R1ROIPR. Номиналната и емисионна стойност е 1 лев. Борсовият член-поемател, извършващ продажба на правата е ТБ Алианц България АД.


Учредители на дружеството са договорен фонд "Капман Макс" чрез УД "Капман Асет Мениджмънт" АД с 30% от капитала и 7 физически лица с по 7%. Изпълнителен директор на дружеството е Станимир Зашев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK