Литовската верига "Т маркет" ще има магазин в Разград

Литовската верига магазини "Т маркет" ще изгражда свой супермаркет в Разград. За тази цел дружеството купи общински терен от 5 дка площ, разположен в най-големия жилищен комплекс "Орел" в града.


Фирмата спечели търга като единствен купувач за парцела, предложен от кметството за продажба с начална цена от 550 хил. лв. При финализирането на сделката през миналата седмица стана ясно, че литовците придобиват терена за 575 хил. лв. с ангажимента да инвестират още 25 хил. лв. в публично-частно партньорство с местната власт.


Обектът на "Т маркет" е от т.нар. удобни магазини за масовия потребител, в които за сметка на търговската отстъпка се предлагат стоки с намаления до 30%. Литовската компания, чийто годишен оборот се изчислява на 4 млрд. евро, е лидер в търговията на дребно в прибалтийските страни. От няколко години веригата изгражда своя мрежа и на Балканите, като нейни магазини работят в Румъния и България.


До момента "Т маркет" са разкрили у нас 16 супермаркета, а до средата на 2009 г. ще отвори врати и най-новият им обект в Разград, съобщиха от българското представителство на компанията.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK