"Актив пропъртис" взе 16- етажна сграда при търг на АДВ

"Актив пропъртис" АДСИЦ е спечелил сграда на търг с тайно наддаване, организиран от Агенцията за държавни вземания. Това е общежитие "Добре дошли" в плевенския квартал "Стара гара", се казва в съобщение на дружеството, което беше разпространено в сряда. Сградата се състои от две части - високо и ниско тяло, които са посочени съответно като блок 1 и блок 2. Общежитието разполага със складове, а от общо шестнадесетте етажа със стаи за гости фондът за имоти не притежава всички стаи на десетия и единадесетия.


Общата застроена площ на придобитото имущество е 914 кв. м, а разгънатата застроена площ е 6904 квадрата. За нея заедно с прилежащите 92.18% идеални части дружеството следва да плати 2.527 млн. лв., се казва още в съобщението. Сметките показват, че по този начин квадратен метър ще излезе по 366 лева.


Това не е първата сделка на "Актив пропъртис" с държавна институция. В началото на миналия месец стана ясно, че Софийският университет "Св. Климент Охридски" е сключил предварителен договор с фонда за имота на висшето училище на столичния бул. "Цариградско шосе". Той се намира до разклона за летището, като компанията ще проучи за своя сметка дали намиращата се там недовършена сграда на Факултета по журналистика може да бъде достроена, или трябва да се събори и на мястото да бъде изградено ново здание. От университета искат да сключат договор с дружество, което да дострои сградата на факултета, а в замяна висшето училище ще предостави на инвеститора право на строеж на съседен парцел.Проучвателният договор не означава, че сме сключили сделка за терена с "Актив пропъртис", обясниха тогава от СУ. Договорът обаче задължава университета да възложи евентуалното строителство на тази компания, ако академичният съвет реши строителните работи да започнат.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK