"Дунавска коприна" се отказва от основната си дейност

"Дунавска коприна" търси компания, която да поеме производството на естествена коприна, съобщи финансовият директор на компанията Петко Костадинов. Той обясни, че сега молинажният цех работи с непълен капацитет заради намаленото търсене на продукцията.


Голяма част от сградите на "Дунавска коприна" вече са отдадени под наем, научи още "Дневник". Няколко шивашки дружества ползват цеховете на старото текстилно предприятие в Русе.


Междувременно от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в града съобщиха, че е извършена проверка на територията на "Дунавска коприна". Експертите са установили, че дейността на основното производство на дружеството е преустановена. В момента се извършват демонтажни дейности на тръбопроводите и горивните съоръжения, които бяха основен източник на емисии вредни вещества в атмосферния въздух в района. РИОСВ - Русе, спря през миналата година паров котел. Централата бе използвана под наем от "МИГ груп", но е собственост на "Дунавска коприна". Многократно работещи и живеещи в района граждани са сигнализирали инспекцията за специфична, неприятна миризма от работата на съоръжението.


През 2007 г. 68% от "Дунавска коприна" станаха собственост на регистрирана в Панама "Праймлайф корпорейшън". Същият дял бе купен при приватизацията на тъкачното предприятие през 90-те години на миналия век от немската фирма "Мюлер и синове". Дружеството беше обявено в несъстоятелност, след което започна реализация на оздравителна програма.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK