КЗК разреши придобиването на "Брокер инс" от " Алфа финанс"

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиването на "Брокер инс" от "Алфа финанс холдинг", съобщиха от КЗК. "Алфа финанс холдинг" ще придобие 51 на сто от капитала на застрахователния брокер. Според комисията предстоящата концентрация не би могла да доведе до създаване на господстващо положение на пазара.


"Алфа финанс холдинг" е мажоритарен собственик на над 60 български предприятия в областта на финансите, леката промишленост, медии, реклама, информационни технологии, недвижими имоти и др. "Брокер инс" работи на пазара на застрахователното и презастрахователното посредничество. Стратегическата цел на новия собственик е утвърждаване и развитие на "Брокер инс" като водещ застрахователен брокер. Според уведомлението в КЗК придобиването ще допринесе за положителното развитие на дружеството, привличане на нови клиенти и повишаване на качеството на услугите, посочват още от комисията.


Сделката ще се осъществи между досегашните собственици на "Боркер инс" и "Финансиа груп", която e подхолдингът на "Алфа финанс", опериращ в областта на финансовите услуги. "Финансиа груп" oбхваща брокера на българската фондова борса "Булброкърс", дружеството за консултации в областта на корпоративните финанси "Булброкърс консултинг", управляващото дружество "Алфа асет мениджмънт", дружеството за секюритизация на вземания "Алфа кредит АДСИЦ".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK