Техническият университет във Варна ще бъде ремонтиран

Гаранцията за участие е 60 хил. лв.

Техническият университет във Варна ще бъде ремонтиран

© ShutterstockТехническият университет във Варна обяви обществена поръчка за извършването на строително-монтажни работи в сградите на учебното заведение. Обявлението е публикувано на сайта на официалния вестник на Европейския съюз Tenders Electronic Daily. Срокът за изпълнението на проекта е три години след подписването на договора.


Гаранцията за участие е 60 хил. лв., като по закон тази сума може да бъде до 1% от стойността на поръчката. Тази за изпълнение е 120 хил. лв.


Кандидатите трябва да представят документи, с които да докажат икономическата си, финансова и техническа възможност за изпълнението на поръчката. Необходими са копие от годишен баланс и отчет за приходите и разходите за предходната година, както и банкова референция от обслужващата банка, че участникът е коректен клиент. От кандидатите се изисква още списък на основните му договори, сходни с настоящата поръчка, изпълнени през последните две години. Така също и препоръки за добро изпълнение от предишни клиенти. Компаниите трябва да са регистрирани в Строителната камара.
При избора на изпълнител основният критерий ще бъде предложената цена, отговаряща на посочените в документите технически изискания и спецификации.


Пълната информация се намира в тръжната документация.


Крайният срок за подаване на оферти е 14 май. Предложенията ще се разглеждат на следващия ден в Ректората на Техническия университет - Варна.


Наскоро стана ясно, че и Икономическият университет във Варна ще изгражда нова сграда. Плановете предвиждат новото съоръжение да има минимум 2550 кв.м разгъната застроена площ. Тя ще включва сутерен и няколко входа, както и топла връзка със съществуващите сгради. На този етап от ръководството на университета търсят проектант. Избраният кандидат трябва да представи проект, съдържащ архитектурна част, конструктивна заедно с геоложки доклад, както и всички електроинсталации, ВиК инсталации. Проектът трябва да включва още част за топлотехническа ефективност, благоустройство и паркоустройство на района и план за обзавеждане на всички групи помещения. Плановете предвиждат в новата сграда да бъде настанен Колежът по туризъм.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ
  *****
  Гневно

  ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕН ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ. ПРЕЧИ НЕКОМУ С НЕЧИСТА СЪВЕСТ ...

 2. 2 Профил на Инженер
  *****
  Гневно

  До #1:
  Юридически факултет в технически университет няма място.

 3. 3 Профил на от студент
  *****
  Неутрално

  По-добре го закрийте вместо да харчите за ремонт. Без това не дава нищо - некадърни юристи, а да не говорим за инженерите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK