АЕЦ "Козлодуй" строи вилно селище в Кранево

АЕЦ "Козлодуй" ще изгради вилно селище в с. Кранево, в съседство на сегашната почивна станция на централата. Дружеството обяви процедура за обществена поръчка за избор на проектант и строител на селището. Проектът ще бъде реализиран на три етапа, като изпълнителят трябва да изготви идеен проект с вариантни решения, да предложи работен проект и да го реализира. Право да участват в процедурата имат български и чуждестранни компании, които са регистрирани в Камарата на инженерите и архитектите. Те трябва да представят доказателства, че разполагат с необходимия персонал, както и данни за финансовото състояние на компанията за последните три години. Те трябва да отговорят на изисквания към проектантите, заложени в Закона за устройство на територията.


Гаранцията за участие е 20 хил. лв., или 5% от стойността на проекта. Заявления за участие в процедурата и оферти се подават до 7 май. Предложенията ще бъдат отворени на 9 май. Изпълнителят ще бъде избран на базата най-ниската цена, която се предлага.


Намеренията на АЕЦ "Козлодуй" са в новата база да почиват около 40 семейства на работещи в дружеството. Предвижда се изграждането на паркинг, детска и спортна площадка.


Почивната станция на АЕЦ "Козлодуй" се намира в близост до централния плаж и в момента до нея има 17 стари бунгала. От централата обясниха, че те са морално и физически остарели и не отговорят на изискванията за качествено обслужване на почиващите. Във вилното селище ще почиват служители на дружеството, каквато е и в момента съществуващата практика. Места на външни туристи ще бъдат предлагани само ако има свободни.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на mrvip
    *****
    Неутрално

    А не може ли парите, които ще хвърлят за тази станция като инвестиция и после за поддръжка, вместо това да ги дават на служителите си, пък те да си избират къде и как да почиват? Ама така ще е по-трудно някой да ги открадне...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK