"ДОМ Здраве" е увеличил премийния си приход до 30%

Пазарният дял на "Доброволна здравноосигурителна мрежа Здраве" (ДОМ Здраве) е близо до 30% към момента, съобщиха от здравноосигурителното дружество. През април фондът, който скоро се очаква да стане публична компания, е подписал договори за осигуряване на служителите на "Данон-Сердика", "Булгартрансгаз" и "Ей Ай Джи лайф България" за пакета "Интегрирана медицинска помощ и здравни грижи".


Премийният приход на "ДОМ Здраве" за първите три месеца на годината е 1 444 214 млн. лв., с над 50 на сто повече, отколкото за същия период на миналата година. От началото на годината досега са се увеличили и договорите с лечебни заведения, аптеки, лаборатории, като ръстът спрямо 2007 г. е 30 на сто.


Здравният фонд има подписани договори за осигуряване на служителите на БТК, "Благоевград БТ", "Загорка", "Мини Марица Изток", "ЧЕЗ България", "ОЦК" – Кърджали, "Горубсо-Мадан", "Кремиковци".


Проспектът за публичното предлагане на "ДОМ Здраве" беше одобрен от Комисията за финансов надзор през март. Предложената емисия е в размер на 470 хил. акции с номинал 1 лв. и емисионна цена 4 лв. Така компанията може да набере от пазара над 1.4 млн. лв., а капиталът й ще бъде увеличен на 2.82 млн. лв. при успешно предлагане.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK