КРЗ влезе с 60% в капитала на "Арсенал Одесос"

Кораборемонтен завод "Одесос" участва с 60% в новоучредено акционерно дружество с наименование "Арсенал Одесос". Това информираха от публичното дружество в съобщение до x3news.com. Компанията е със седалище и адрес на управление във Варна и е с капитал 50 000 лв. Дейността й е корабостроене и кораборемонт, както и строителство и продажба на недвижими имоти, вътрешно- и външнотърговска дейност, транспорт на пътници и товари в страната и в чужбина, спедиционна, лизингова,комисионна и информационна и други дейности.


В петък акциите на КРЗ "Одесос" поскъпнаха с над 3 на сто на борсата до 269.25 лв. за брой при изтъргувани обаче едва 4 броя ценни книги. Кораборемонтен завод "Одесос" е най-голямата българска компания за ремонт на кораби, като заедно с това извършва и свързаните с това икономически и посреднически дейности. Компанията развива своята дейност повече от петдесет години, първоначално като част от Корабостроителен и кораборемонтен завод във Варна, а след това и като самостоятелно дружество. През миналата година КРЗ "Одесос" е ремонтирал 56 кораба, от които само един е български.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK