"Общинска" дава половината печалба за дивидент

Дивидент в размер на 6.8 млн. лв. ще разпредели на акционерите си Общинска банка. Решението е взето на годишното общо събрание в петък. Дивидентът за една акция е 2.72 лв. Целият размер на чистата печалба на банката за миналата година е 13.623 млн. лв. Остатъкът от нея - 6.823 млн. лв., ще бъде отнесен към фонд "Резервен". Активите на "Общинска" към края на миналата година са 1.014 млрд. лв., увеличавайки се с 57.3%. Банката е отпуснала кредити за 46.5 млн. лв.


Мажоритарен акционер е Столичната община със 74% от капитала на банката. Останалите 26 на сто се държат от фирми на Христо Ковачки. В петък беше крайният срок, до който консорциумът ("Аржил - Камбуров - Транзакта - Мур Стивънсън БулМар"), изготвящ правния анализ и информационния меморандум за продажбата на общинските акции в кредитната институция, трябваше да внесе доклада си в Столичната общинска агенция за приватизация с предложена цена за акциите.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK