Марината в Созопол преговаря да стане част от веригата "Сол Мелиа"

Пристанището ще има близо 300-400 места за яхти до следващата година

Марината в Созопол преговаря да стане част от веригата "Сол Мелиа"

© ДневникХотелският и апартаментен комплекс на яхтеното пристанище в Созопол може да станат част от испанската верига за управление на туристически обекти "Сол Мелиа" (Sol Melia). Представители и на марината, и на веригата, потвърдиха, че се водят преговори, но финално споразумение още не е подписано.


В момента на марината в Созопол, собственост на "Марина порт Созопол", има места за 200 яхти и е предвидено до следващата година броят им да бъде увеличен до 350-400 места. Проектът предвижда още изграждането на хотелска част и апартаменти, предназначени за продажба, яхтклуб, заведения, търговски площи, конферентен център, СПА и уелнес комплекс. Изграждането им се очаква да започне още тази година. Самото пристанище ще е оборудвано с модерна техника за поддържането на яхтите и ще предоставя допълнителни услуги като интернет, зареждане с гориво, охрана и др.


Марината в Созопол е един от проектите за изграждане на яхтени пристанища в България, който е в напреднала фаза. Плановете на инвеститорите бяха представени на проведената през миналата седмица конференция, посветена на развитието на яхтения бизнес у нас.
Веселин Данев, който е един от мениджърите на веригата "Сол Мелиа" в България, потвърди, че се водят преговори с яхтеното пристанище, които не са финализирани. По думите му веригата разговаря с още четири-пет обекта на българското Черноморие и се очаква през следващите месеци да се стигне до конкретни споразумения.


Испанската верига "Сол Мелиа" стъпи в България през миналата година, като създаде смесено дружество за управление с инвеститора в недвижими имоти "Сигма кепитал", свързан с брата на бившия финансов министър Милен Велчев - Георги Велчев. В момента под марката "Сол Мелиа" работят четири комплекса на морето, собственост на "Сигма кепитал". Един от тях e и хотел "Сол Мелиа Гранд Ермитаж", който през първите две години от съществуването му беше част от веригата "Кемпински".


"Сол Мелиа" е испанска компания, която управлява над 360 хотела в над 30 страни на четири континента под шест марки - Melia, Gran Melia, Melia Boutique, Sol, Paradisus, Тryp Hotels. Тя е третата по големина хотелска верига в Европа и номер едно в Испания, Латинска Америка и Карибския басейн. Плановете за развитие на "Сол Мелиа" предвиждат тя да бъде представена във всички значими европейски туристически дестинации, казват от компанията. Ако веригата финализира преговорите си с някои от сега развиващите се комплекси в България, през тази година може да се очаква, че ще увеличи броя на обектите си у нас.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK