САЩ са най-атрактивни за емигрантите

САЩ е най-атрактивната в света дестинация за емигрантите, съобщи водещата агенция в областта на човешките ресурси Manpower. В свой доклад компанията е установила, че емигрантите най-често се насочват към Северна Америка, а водещият мотив за миграцията остава възможността за по-добри доходи.


След САЩ в предпочитанията на емигрантите се нарежда Великобритания, а трета е Испания. Четвъртата позиция е за Канада.


Анкетата на Mаnpower е проведена сред повече от 31 хил. представители на трудовите пазари от 27 страни на целия свят. Проучването е установило, че повишаването на доходите е основен стимул за миграцията и 82% от запитаните го посочват като главна причина за заминаването си в чужбина. Откриването на по-добри условия за кариера е вторият водещ мотив и 74 на сто от анкетираните го считат за главна причина да работят зад граница. Интересно е да се отбележи, че 47% са посочили като основна причина за миграция възможността да научат нов език.
По данни на Manpower едва 15% от работодателите по целия свят смятат, че правителствата предприемат мерки, за да ограничат емиграцията. Най-загрижени според агенцията са германските работодатели, а в топ пет влизат още три европейски държави - Италия, Белгия и Австрия.


"В повечето страни преобладава мнението, че властите не полагат необходимите усилия, за да задържат работната ръка в страната. Освен че правителството трябва да работи активно в тази насока, компаниите трябва да подобрят имиджа си пред потенциалните си работници", посочва в доклада си Manpower.


Данните от доклада показват още, че 74% от анкетираните са готови да работят временно в чужбина, а за 47% от тях преместването им зад граница за постоянно е основната им причина да заминат.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Manpower - идол на Дневник
  *****
  Неутрално

  Хайде стига вече с реклама на Мanpower("блога" в Капитал имаше доста интересни коментари) - работил съм с тях - експлотация до последната капка кръв на нещастника съгласил се да се занимава с тях - точно като всички останали фирми от бранша...
  Така ли няма какво друго представително проучване да покажете по темата, щом искат да отразите тази световна тенденция.

 2. 2 Профил на Oт маймунарника
  *****
  Весело

  Така де, маймуни при маймуни отиват.

 3. 3 Профил на Гастарбайтер от Москва
  *****
  Неутрално

  Тия много лъжат! Това не е вярно!
  Най много се натискат да отидат в СССР или Русия.
  Така е било винаги!Там е раят на земята!

 4. 4 Профил на emigrant in Germany
  *****
  Неутрално

  Тук е трудно за хора без образование. Колкото до нас, студентите, намира се работа, не ти пре4ат както преди. Но ти трябва разре6ително и "специално разре6ително за разре6ение за работа" и т.н. Но е по-дорбе от преди - тук сега има дедостик на работна ръка, а и сме 4ленове на ЕС и има голяма разлика.
  Но за новодо6ли емигранти Германия не е добра дестинация - езикът е труден (английски трябва съ6то, но не е достатъ4ен), запла6тането е по-ниско на места и от Австрия, интеграцията е (по4ти)невъзможна.
  Много ло6а е и инфраструктурата за семейства с деца - поне в Западна Германия. Ситуацията е близка на тази в София, а градините са много скъпи и не си заслужава жената да работи.

  Германия е оба4е добро място за следване (ако има6 10 изли6и годинки за губене), и за сингъли. УСПЕХ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK