Руските собственици на сръбската "Путник" са инвестирали 100 млн. евро в дружеството

Руските собственици на сръбската "Путник" са инвестирали 100 млн. евро в дружеството

© <a href="http://creativecommons.org">bebauautu</a>Руската компания "Метропол" е инвестирала 100 млн. евро в сръбското туристическо дружество "Путник" (Putnik a.d. Beograd), предаде електронното издание Beta.


"Метропол" е погасила всички стари задължения на туристическата компания, но според руските собственици финансовата ситуация остава тревожна, тъй като "Путник" продължава да работи на загуба.


По време на честваната миналата седмица 85-годишнита от създаването на "Путник" беше обявена новата бизнес програма на дружеството.
На първо място е обновяването на хотелската мрежа, следва отдаването на автомобили под наем, както и туроператорска дейност.
"Путник" е листвана на фондовата борса в Белград, макар че реални сделки с книжата на дружеството не е имало тази година. Последната сделка от миналата година е на цена от 6 динара за брой.
Според сайта на белградската фондова борса пазарната капитализация на "Путник" е в размер на 4 449 012 000 сръбски динара (57.689 млн. евро).


Днес базовият индекс на борсата Belex 15 се понижи с 3.09 пункта или 0.17% до 1 783.28 пункта. През деня най-силно поскъпнаха книжата на фармацевтичното дружество "Велефарм" (Velefarm a.d.) – с 5.83% до 6.349 динара за брой.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK