"Алфа финанс" отчете 8 пъти ръст на печалбата за 2007 г.

"Алфа финанс холдинг" отчете нетна консолидирана печалба от 83 млн. лв за 2007 г. Показателят е с над 8 пъти по-голям от предходната година, когато е бил 10 млн. лв., съобщиха от компанията. Причини за високия резултат са осъществените придобивания и развитието на управляваните компании през периода.


Нетните консолидирани приходи за 2007 г. възлизат на 212 млн. лв. спрямо 109 млн. за предходната година. Активите на холдинга са нараснали 2.8 пъти за година, достигайки 653 млн. лв. "Отличните финансови резултати са следствие на упоритата работа на екипа ни, който успешно реализира стратегията ни за разширяване присъствието на холдинга на пазарите в България и Югоизточна Европа", коментира Иван Ненков, прокурист на холдинга.


През 2007 г. "Алфа финанс холдинг" консолидира инвестициите си в областта на логистиката в "Дунавски индустриален парк", преструктурира финансовите услуги във "Финансиа груп", придоби летище Пловдив, Капитал банк - Скопие, и 50% от "Софстрой". През същия период компанията осъществи вливането на "СТС Финанс" в "Булброкърс". През 2008 г. се финализират сделките по придобиването на застрахователния брокер "Брокер инс", македонския инвестиционен посредник "Евроброкер" - Скопие, портфолиото от офис и търговски сгради на "Лендмарк", както и чуждестранни придобивания на "Каолин" АД. Основен акционер в холдинга е Иво Прокопиев, който е един от издателите на "Дневник".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK