"Слънце Стара Загора-Табак" и "Цигарена фабрика Пловдив" са на загуба към юни

"Слънце Стара Загора-Табак" (3JO) излиза на загуба от 2 млн. лв. за второто тримесечие на годината, показва отчетът на дружеството. За същия период на миналата година компанията е показала печалба от 2.3 млн. лв. Силно намаление има при приходите от продажби на продукция, които падат до 662 хил. лв. Силно увеличение има при постъпленията в графа "Други" - 6.25 лв.


Разходите за дейността спадат с 12% до 9 млн. лв. Повече от двойно обаче е увеличението на разходите за възнаграждения, които са близо 6 млн. лв., за сметка на това наполовина спадат разходите за осигуровки - до 336 хил. лв. Стойността на активите намалява с 60 на сто до 18.5 млн. лв.


На загуба за второто тримесечие излиза и "Цигарена фабрика Пловдив" (4CV)- отчетът показва отрицателен резултат от 3.1 млн. лв. Също като и при другото тютюнево дружество, силен спад има в приходите от продажби на продукция- с над 70 на сто до 3.7 млн. лв. Разходите за дейността остават на почти същото ниво като през предходния период - 13.4 млн. лв.


Разходите за възнаграждения се увеличават повече от двойно - до 8.6 млн. лв., а разходите за осигуровки намаляват до 430 хил. лв. С над 50 на сто спада стойността на активите, до 28 млн. лв. Двете цигарени фабрики бяха продадени наскоро през борсата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK