Правителството обсъжда финансовото състояние на държавните компании

Министерският съвет ще разгледа на днешното си заседание доклади на министрите на транспорта Петър Мутафчиев и на икономиката и енергетиката Петър Димитров за състоянието на държавните дружества, чийто принципал са ведомствата им. Това съобщи Би Ти Ви, цитирайки правителствената пресдирекция.


Български държавни железници/БДЖ/ приключи с печалба от 24.1 млн. лв., а НК"Железопътна инфраструктура" със загуба от 70.9 млн. лв. Печалбата на летище"София" е 24.2 млн. лв. Разходите на летищата в София, Пловдив и Горна Оряховица са се увеличи с 41.5% спрямо 2006г. През миналата година според отчета се запазва тенденцията за увеличаване на контейнерните товари.


"Параходство Български морски флот"/БМФ/, за който се очаква приключване на сделката в близко време, е повишило приходите си с около 3% до 455.1 млн. лв. Частна "България Ер", в която държавата си запази златната акция , е намалила разходите си с 11.5% в сравнение с 2006г.
НЕК отчита печалба он 41.4 млн. лв., а печалбата на АЕЦ"Козлодуй" е нарастнала с около 73% до 4 млн. лв.


Печалбата на "Булгартабак холдинг" е паднала с 62% до 13.2 млн.лв., което се дължи на увеличени разходи за реклама, по-малък дивидент на дъщерните дружества и намалени приходи, се посочва в отчета на икономическото министерство.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK