Печалбата на "Райфайзен Интернешънъл" се повиши, на "Барклис" пада

Печалбата на "Райфайзен Интернешънъл" се повиши, на "Барклис" пада

© ReutersАвстрийската холдингова група "Райфайзен Интернешънъл", която е дъщерна компания на "Райфайзен", заяви, че печалбата й за второто тримесечие на годината е нараснала с 49%, съобщи "Блумбърг". "Райфайзен Интернешънъл", която е най-голямата чуждестранна банка в Русия, дължи добрите си финансови резултати на значителни печалби от кредити в Източна Европа.


Нетната печалба за април-юни 2008 г. е нараснала с 311.3 млн. евро от 209 млн. евро за същия период на 2007 г., се твърди в съобщение на базираната във Виена банка. Това надхвърля средните очаквания на анализаторите от 274 млн. евро, допълва "Блумбърг". финансовата институция очаква годишните печалби да бъдат около 1 млрд. евро.


За разлика от доброто представяне на "Райфайзен Интернешънъл", друга голяма европейска банка отбеляза негативни финансови резултати. Британската "Барклис" регистрира 33% спад в печалбата за първото шестмесечие на годината, съобщи Ройтерс.


Печалбата преди данъци на третата по големина банка във Великобритания възлиза на 2.75 млрд. британски лири, докато за първото полугодие на 2007 г. стойността й е била 4.1 млрд. британски лири. Отписванията от стойността на рискови активи са достигнали 2 млрд. британски лири.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK