Загреб е лидер по оборот в региона за юли

Загреб е лидер по оборот в региона за юли

© <a href="http://creativecommons.org">mileusna</a>Глобалната финансова криза, стартът на отпускарския сезон и понижената активност на институционалните инвеститори доведоха до сериозен спад на търгувания оборот на всичките фондови борси в региона.


Понижението на активността не отмина и капиталовия пазар в Загреб. Въпреки това хърватската фондова борса е безспорен регионален лидер по оборот за юли. Миналият месец в Загреб са изтъргувани книжа за 287.7 млн. евро, съобщи в. Пословни Дневник.


Според изданието този показател надхвърля съвкупния обем на всичките борси на страните от бивша Югославия.
Общият изтъргуван обем се повишава с 24.4 на сто спрямо предходния месец, като оборотът, формиран от търговия с акции бележи ръст от 42.8 процента.


Най-ликвидното дружество през юли е енергийната Ina, с оборот от 60.5 млн. евро, следвана от телекомуникационната T-HT с 20.4 млн. евро.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK