Три компании се борят за туристическите щандове

Бюджетът ще е около 1 млн. лв.

Победителят трябва да бъде избран до началото на другата седмица

© Дневник

Победителят трябва да бъде избран до началото на другата седмицаТри компании - "Триера Студио", "Стройтек" и "Юрапел комюникейшънс", са достигнали до финалния кръг в конкурса за дизайн и изграждане на големите национални щандове, с които България ще се представя на международните туристически изложения в края на тази и през следващата година. Информацията е публикувана на страницата на Агенцията за обществени поръчки и беше потвърдена от представители на агенцията по туризъм, които са организатори на конкурса.


Трите компании са класирани на първите три места от общо осем кандидати, които подадоха свои проекти в средата на юли. Сега от тримата избрани се очаква да представят финансова оферта, според която ще бъде избран и победителят.


Очаква се до началото на другата седмица да има избран победител, който да започне да се готви за предстоящите изложения, съобщи в сряда председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.
От допуснатите до финала компании класираният на първо място - "Триера студио", до момента не е познат като традиционен участник в конкурсите на агенцията по туризъм за националните щандове. Според фирмения регистър ДАКСИ собственик на компанията е Лазар Станчев, който преди беше шеф на транспорта в "Кремиковци". В сряда той не беше открит за подробности около участието си в конкурса на ДАТ.


Другите две агенции - "Стройтек" и "Юрапел комюникейшънс", участваха и миналата година в конкурса, който беше спечелен от Р.О.К., а след това преустановен и подновен. При повторния избор победител беше "Стройтек", която на практика е свързана с Р.О.К. Според фирмения регистър ДАКСИ и двете агенции пък имат връзка с "Юрапел".


Конкурсът тази година обхваща едни от най-големите международни туристически изложения, които ще се проведат в пет държави. Преди края на годината се провежда една от най-големите борси - тази в Лондон. През следващата година пък са изложенията в Берлин, Москва, Мадрид и Киев. Миналата година държавната агенция по туризъм отпусна бюджет от около 900 хил. лв. за изграждането на националните щандове. Тази година средствата ще са малко повече - около 1 млн. лв., съобщи в сряда Анелия Крушкова.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK