Manpower: В Испания ще е най-трудно да се намери работа през ІV-то тримесечие

Manpower: В Испания ще е най-трудно да се намери работа през ІV-то тримесечие

© <a href="http://creativecommons.org">alreza</a>Международната компания за управление на човешки ресурси Manpower (MAN) публикува прогнозата си за наемането на работна ръка през четвъртото тримесечие на годината в 33 държави, обединени по региони.


През последните три месеца на тази година компаниите в 29 държави ще увеличават броя на служителите си, а в три страни ще има съкращения на работни места.


Сред държавите от Европа, Близкия Изток и Африка най-лоши са показателите за Испания, където работодателите планират 9% съкращения. През същото тримесечие на миналата година ръстът на наемане на работна ръка достигна 9 процента.
Във Великобритания броят на работните места ще се понижи с едно на сто, докато през последното тримесечие на миналата година ръстът достигна 13%.
През октомври, ноември и декември Перу ще е най-трудната за трудоустрояване страна в Южна и Северна Америка.
Според прогнозите ръстът на новооткритите работни места ще е 29 на сто при 55 процента година по-рано. През текущото тримесечие този показател е 40 на сто.


На втора позиция е САЩ, където ръстът ще е едва 9 на сто при 18 процента миналата година. На трето място е Мексико. В страната ръстът на новооткритите работни места ще е 15% при 21 на сто през последните три месеца на миналата година.
В Азиатско-тихоокеанския регион не си струва да се търси работа в Сингапур.


Ръстът на новите работни места ще е 16 на сто при 49 процента миналата година. На второ и трето място се нареждат Нова Зеландия и Япония, където ръстът ще е 9% и 8% съответно.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK