Надзорът одобри търговото предложение за "Цигарена фабрика - Пловдив"

Комисията за финансов надзор одобри две търгови предложения на вчерашното си заседание, съобщиха от комисията. Едното е за акциите на "Цигарена фабрика-Пловдив" (4CV), а другото - за "Свиневъдство Стамболово" (3MV).


Предложението за миноритарния пакет от цигареното дружество е направено от новия му собственик "Сигма консултинг" и на цена 36.60 лв. за акция. Посредник по него ще бъде "София интернешънъл секюритиз".


"Мел холдинг" пък предлага по 3.90 лв. за акция на "Свиневъдство Стамболово", а предложението ще се обслужва от "Булброкърс".


Финансовият надзор е взел решение да прекрати производството по разглеждане на търговото предложение за "Слънце Стара Загора табак" (3JO). То е отправено от "Бизнес център Изгрев" с посредничеството на Централна кооперативна банка. Производството е прекратено по искане на предложителя и като мотив за прекратяването му е посочено, че са използвани данни от счетоводните отчети към първото тримесечие. Според "Бизнес център Изгрев" по този начин може да се счита, че получените резултати от определянето на цената за предложението са неточни. След изготвянето на нова, реална оценка и коригиране на счетоводните данни ще бъде регистрирано ново предложение, поясняват от мажоритарния акционер в цигарената фабрика.

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Светла Боянова
  *****
  Весело

  "Мел инвест холдинг" АД е получило одобрение от КФН на търговото си предложение да закупи определен брой акции на своя миноритарен акционер "Свиневъдство Стамболово" АД при цена от 3.90 лв. за акция. По този начин дружеството ще увеличи своето процентно участие в капитала на "Свиневъдство Стамболово" АД.

 2. 2 Профил на В. Прокопиев
  *****
  Весело

  Пазарната капитализация на "Свиневъдство Стамболово" АД е 2 492 038 лв. Това акционерно дружество е част от холдинговото дружество и притежава 60 000 акции от "Мел инвест холдинг" АД, които са 1.65 % от неговия капитал.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK