Словенски финансови компании притежават облигации на Lehman Brothers

Словенски финансови компании притежават облигации на Lehman Brothers

© <a href="http://creativecommons.org">Aaron_Caskey</a>Водещата словенска банка Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM), застрахователят Zavarovalnica Triglav и презастрахователят Sava Re потвърдиха, че притежават в инвестиционните си портфейли облигации на Lehman Brothers (LB), четвъртата по активи американска инвестиционна банка, която поиска от съда защита от фалит, съобщи електронното издание finance.si.


Обемът дългови книжа на Lehman Brothers в портфейла на презастрахователя Sava Re е 0.97% или 3 млн. евро.
Евентуалните загуби от тези активи ще станат ясни, след като приключи процедурата по фалита на американската компания.


Застрахователят Triglav съобщи, че притежава дългови книжа на Lehman Brothers, както и на взетата под контрол от федералното правителство на САЩ American International Group, но те са под 0.25 процента от портфолиото.


NKBM отказва да съобщи какъв е делът на инвестициите в облигации на американското дружество, но заяви, че фалитът на Lehman по никакъв начин няма да се отрази върху операциите й.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK