Веригата 2be навлезе на пазара в Македония

Българската верига за мобилни технологии 2be обяви в четвъртък официално началото на работата си на пазара в Македония. В момента там работят 13 магазина в цялата страна, а централният офис е в Скопие. Общите инвестиции за разширяването на веригата в Македония досега възлизат на 750 хил. евро. Компанията е подписала договор за партньорство с водещия мобилен оператор на македонския пазар T-mobile, с който ще работи на територията на югозападната ни съседка. В офиса и магазините на 2be там работят над 65 души, а през тази година компанията ще осигури работа на над 130 човека.


Плановете на компанията са до края на годината 2be да има повече от 20 работещи магазина в Македония. Планираните инвестиции за 2008 г. са в размер на 2 млн. евро, което превръща компанията като крупен инвеститор и голям работодател на македонския пазар.


"Успешната сделка за стъпването на 2be в Македония е факт. Политиката на компанията да се развива чрез собствени обекти, а не чрез франчайз, е приложена и при стъпването на македонския пазар. Очакванията ни са, че до края на годината ще удвоим обектите си на територията на страната и ще отбележим ръстовете, на които се радваме на българския пазар, заяви изпълнителният директор на 2be Станислава Арнаудова.


2be е търговското име на българската верига магазини за мобилни технологии. Собственик на марката е фирма "Кимимпекс търговия и лизинг" ООД. В момента магазинната мрежа на 2be включва 111 магазина в цялата страна. През 2007 г. инвестицията в разширяването й възлиза на над 4 млн. лв. 2be е единствената верига в България, която работи с всички телекомуникационни оператори.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK