Два холдинга ще увеличават капитала си

Комисията за финансов надзор потвърди два проспекта за увеличение на капитала - тези на "Холдинг Варна А" (5V2) и на "Север - холдинг" (6S8), съобщиха от държавния орган след последното му заседание. "Холдинг Варна А" ще предложи 3 136 364 акции с номинал 1 лв. и емисионна цена 22 лв., с което компанията може да набере от пазара 69 млн. лв. и да увеличи капитала си до 5.2 млн. лв. "Север холдинг" може да увеличи капитала си до 3.9 млн. лв., ако предложените 3 122 640 акции бъдат записани. Те са с емисионна стойност 2.8 лв. и от това холдингът може да набере ресурс от 8.74 млн. лв.


Комисията е вписала и три нови емисии акции - това са книжата от увеличенията на капитала на "Форуком фонд имоти" (6F4), "ЗММ Металик" (3ZD) и "Оптела-лазерни технологии" (3OO). Емисията на фонда за имоти е на стойност 1.095 млн. лв., а на "ЗММ Металик" е 8.24 млн. лв. Новите акции на "Оптела" са 8.82 млн. с номинал 1 лв. Надзорният орган е взел решение да наложи временна забрана за публикуването на търгово предложение от Танчо Михайлов за закупуване на акции на "Ино" - Казанлък (5I4).

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK