Незапочналата схема "Дубай инвестмънт" се гласи за старт от 1 ноември

Незапочналата схема "Дубай инвестмънт" се гласи за старт от 1 ноември

© КРАСИМИР ЮСКЕСЕЛИЕВНебанковата финансова институция "Дубай инвестмънт", която преди месец се прочу с обявите си, че набира консултанти срещу 120 лв., които от 1 октомври да раздават потребителски кредити в България при невероятно ниски лихви, афишира нова дата за започване на схемата си в България - 1 ноември.


Това стана ясно от съобщенията на вече действащите "служители" на дружеството в страната. Наред с това чрез поредния си сайт в процес на разработка компанията тръби, че се готви и за пазара на недвижими имоти.

След като предварително обявената дата 1 октомври не беше спазена, наскоро включилите се в схемата са получили sms с текста - "Внимание! Официалният старт ще бъде на 01.11.2008 г.!". Съобщението е получено от Чехия, където компанията е регистрирана вече под новото име "Дубай инвестмънт риъл истейт". За успокоение на консултантите в sms-а се казва още, че обученията продължават.


На новия си сайт - www.dubaiin.cz, "дубайците" вече рекламират различни типове кредити в чешки крони. Има и телефони, които обаче непрекъснато дават заето. В сайтът е разположена и българска секция, в която на фона на столичния Храм паметника "Ал. Невски" с правописни и граматични грешки също е посочена датата 1 ноември за официално начало на бизнеса и че компанията ще излиза на пазара на недвижими имоти. Предоставена е и възможност за онлайн регистрация за обучителни семинари в областните градове в страната. Както стана ясно през миналия месец тези обучения също са придружени от заплащане на такси.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK