Месопреработватели разширяват производствата си

"Тандем" и "Маджаров" инвестират в нови мощности

 

© Дневник

 



В разстояние само на една седмица производителите на месни и млечни произведения Димитър Маджаров и Кирил Вътев откриват новите си заводи за производство на колбаси. Общите инвестиции надхвърлят 16.5 млн. лв., като целта на компаниите е да разширят пазарите си извън страната.


В края на миналата седмица край Пловдив заработи новото предприятие за колбаси на "Маджаров", а до няколко дни в Габрово ще бъде открита и фабриката за сушено-пушени колбаси и деликатеси на "Тандем". Инвестициите в пловдивското предприятие надхвърлят 15 млн. лева., като по план дневно там ще се произвеждат по 20 тона месни продукти. В номенклатурата влизат 50 вида колбаси, които са предназначени за вътрешния и европейските пазари. С разкриването на новата фабрика продажбите на компанията ще нараснат с 40 на сто.


Досега "Маджаров" беше известен основно с млечните си произведения. Самата компания "Димитър Маджаров-2" е създадена през 1991 г., като първоначално беше създадена мандра в град Стамболийски. Мениджърът притежава и свинеферма, която отчасти ще снабдява производството със суровина. Общо в мандрата, месопреработвателното предприятие и свинефермата са заети 250 души. Компанията притежава лиценз за производство в ЕС.




Новият завод на "Тандем" в Габрово е със сравнително малък капацитет, като целта е да се произвеждат традиционните български деликатеси, които да се наложат извън страната. В номенклатурата са включени "Панагюрска луканка", луканков колбас "Стара планина", пастърма, суджук, сушеница, филе "Елена", врат "Тракия" и роле "Трапезица".


Предприятието е изградено на мястото на бившето предприятие "Айви", напълно реконструирано е и е обзаведено с модерна техника. Проектът се осъществява съвместно със собственика на старото предприятие Радослав Блажев, който е и директор на новата фабрика. Общите инвестиции са в размер на 1.5 млн. лв., като проектът е изработен за рекорден срок от 4 месеца.


От началото на юни т.г. "Тандем - Габрово" получи ветеринарен лиценз за търговия в рамките на Европейския съюз, затова и целта на производителите е да разширят пазарите извън страната.

Ключови думи към статията:

Коментари (14)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Summit
    *****
    Неутрално

    А нещо да кажат са съдържанието и съотношението на омега-3 ненаситени киселина в тези тлъсти месища?
    И какво точно има в колбасите им и как то се отразява на здравето на потребителите им?

  2. 2 Профил на Summit
    *****
    Неутрално

    За да не мрънкат после че здравните осигуровки са високи тъй като сме на едно от първите места по инсулт, инфаркт и диабет - заболявания причинени (и основно) от нездравословно хранене на тлъсти храни.

  3. 3 Профил на АЗ
    *****
    Любопитно

    ДО 1. АКО ЗНАЕШ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА ПРОИЗВОДСВОТО НА ГАДНИТЕ КОБАСИ РАЗКАЖИ

  4. 4 Профил на Аз
    *****
    Неутрално

    Аз не знам, но знам, че един месар-производител в родния ми град си има хладилни камери за всеки един случай - една за най-свои хора и авери, една за инспекторите на РИОКОЗ, останалите за пазара. А, и кара джип, ако се питате.

  5. 5 Профил на Krasimir Tsanev
    Krasimir Tsanev
    Рейтинг: 10 Неутрално

    За известно време избягвайте да купувате продуктите на Мaджаров, не знам защо но са влошили ужасно качеството на продуктите си

  6. 6 Профил на Maria Damianova
    Maria Damianova
    Рейтинг: 16 Неутрално

    След подаден сигнат в БАБХ срещу ужасно негодните продукти на Маждаров инспекцията влезе в фабриката и намери потресаващу условия: плъхове и мишки живеят с продуктите, които се изпозлват за направата на луканки и клобаси.

  7. 7 Профил на damyanov_ivan
    damyanov_ivan
    Рейтинг: 24 Неутрално

    Като вече бивш служител на Маджаров искам да кажа: избягвайте дори да пипате продуктите им. Колегите ни често страдаха от инфекции на годните дихателни пътища от миризната и ужасното качество на продуктите– изпозлвахме химия от посладители и сол за да прикрият ужасната миризма.

  8. 8 Профил на Дилян Пеев
    Дилян Пеев
    Рейтинг: 33 Неутрално

    С полеви тест в магазин метро доказахме,, че луканката на маджаров не отговаря дори за стандартите на котешка храна.

  9. 10 Профил на Бойко Тодоров
    Бойко Тодоров
    Рейтинг: 35 Неутрално

    След подаден сигнат в БАБХ срещу ужасно негодните продукти на Маждаров инспекцията влезе в фабриката и намери потресаващу условия: плъхове и мишки живеят с продуктите, които се изпозлват за направата на луканки и клобаси.

  10. 11 Профил на Галина Латунова
    Галина Латунова
    Рейтинг: 59 Любопитно

    Димитър Маджаров и Станислава Маджарова наскоро влязоха в полезрението и с навлизането си на ливанския пазар. След запитване в посолството на Ливан обаче се оказа, че те използват хранителните си продукти като параван за пране на пари. Към момента прокуратурата в Бейрут разследва 7 души за пране на пари и двама от тях са именно Маджаров и дъщеря му.

  11. 12 Профил на Данаил Миленов
    Данаил Миленов
    Рейтинг: 41 Неутрално

    Продуктите на Маджаров не за първи път биват обект на наказателна отговорност. Преди години хората често намираха какви ли не предмети в месата си.

  12. 13 Профил на Nikola Kalchev
    Nikola Kalchev
    Рейтинг: 30 Неутрално

    Хора според вас нормално ли e Димитър Маджаров да си прави буквално каквото пожелае с продуктите и те да продължават да са на пазара? До кога ще продължава така ? Ясно е, че вече качество е неприемливо, но стоката си се продава и хората се тъпчат с боклуци.

  13. 14 Профил на Величка Константинова
    Величка Константинова
    Рейтинг: 31 Неутрално

    Съгласен съм с вас. По възможност изобщо не консумирайте техните продукти. Изключително ниско качество...





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK