Кризата ще изяде 20 млн. работни места

Кризата ще изяде 20 млн. работни места

© <a href="http://creativecommons.org">greenjobsnow</a>Вследствие на световната финансова криза 20 млн. души по целия свят могат да загубят работата си до края на следващата година. Това сочат данните на Международната организация на труда (МОТ), цитирани от германския делови портал "Финанцнахрихтен".


Най-големи съкращения се очакват в строителството, недвижимата собственост, финансовия сектор и автомобилната индустрия.


Прогнозите се базират на разчетите за ръст на глобалната икономика, съставени от Международния валутен фонд. Ако прогнозите за растеж бъдат снижени, броят на безработните ще се увеличи.
Според оценките на МОТ, общият брой на безработните в глобален мащаб ще достигне 210 млн. човека към края на следващата година. Организация не дава прогнози по отделни страни, но в доклада се посочва, че икономиките на страните, които по-малко зависят от експорта, ще преживеят по-леко кризата.


Според експертите на организацията е необходимо вливане на ресурси в икономиката, за да се избегне рецесия, особено в сектори с голяма заетост. При това финансовият сектор трябва да се върне към една от основните си функции – кредитирането на частни предприемачи.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK