Заводът на "Керос" в Русе може да заработи през пролетта

Новите работни места ще са 150


Кои са "Керос": 4.5 млн кв.м е годишното производство, 15 хил. плочки се произвеждат на ден, 115 дка е площадката в Русе, 30 млн. евро е оборотът на цялата компания, 95 страни купуват продукцията й

Работата по изграждането на завода на испанската компания "Керос керамика" (Keros Ceramica SA) в Русе напредва, като до пролетта е възможно той да е окончателно готов. Това съобщи за "Дневник" Валери Андреев, консултант на проекта "Индустриален парк Русе". Основната конструкция на бъдещето предприятие за фаянс и подова керамика вече е готова, като зимният период може да се използва за работа по вътрешното оформление на сградата, обясни Андреев. При добро стечение на обстоятелствата заводът би могъл да заработи през пролетта на 2009 г.


През октомври миналата година бе положен първият камък в основите на новата фабрика на територията на русенския индустриален парк. "Керос България", дъщерното дружество на испанската компания, е сертифицирано като инвеститор втори клас. Проектът на фирмата се реализира върху площ от 115 дка.
Очакванията са предприятието да осигури работа първоначално на 150 русенци. Суровините също ще са местни - 80-90% от тях ще идват от "Каолин", ще бъдат ангажирани транспорт, спедиторски фирми, компании за опаковки, бои и други допълнителни съставки също от Русе и региона.


Фирмата майка "Керос керамика" е основана през 1994 г. в град Нулс, провинция Кастелион, Испания. Основен предмет на дейност на компанията е производство и реализация на фаянсови и теракотни плочки. Годишният й оборот е 30 млн. евро. Заводът и офисите й са разположени на терен от 80 хил. кв. метра във Валенсия. Годишното производство възлиза на 4.5 млн. кв. метра, или 15 хил. кв.м плочки на ден.


Значителна част от продукцията на "Керос керамика" - Испания, е насочена към 95 страни, сред които Франция, Германия, САЩ, ОАЕ, а сред основните партньори на компанията са страни като Япония, Австрия, Русия и др.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK