Собственикът на "Цигарена фабрика Пловдив" е увеличил дела си в дружеството

Мажоритарният собственик на "Цигарена фабрика Пловдив" (4CV) - "Сигма консултинг", е увеличил дела си до 96.27% от капитала на дружеството, стана ясно от резултатите от търговото предложение. Основният акционер е придобил общо 195 157 книжа на цигарената фабрика от акционерите, приели предложението. Досега делът му в капитала беше 78.18%.


"Сигма консултинг" отправи търговото предложение, след като купи дела на "Булгартабак холдинг" в цигареното дружество през юли. Предложената цена на акция беше 36.60 лв., а крайният срок за приемане на предложението изтече на 17 октомври. Сделките по прехвърлянето на акциите бяха сключени извън регулирания пазар на Българската фондова борса в понеделник.


"Булгартабак" продаде дружеството в Пловдив заедно с лиценза му за производство на цигари, но без да може да използва марките на досега произвежданите папироси, които са собственост на холдинга. Преди около месец новият собственик съобщи, че ще запази основната дейност на "Цигарена фабрика Пловдив" и планира да започне производството на нови марки цигари.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK